Fjärrvärme Support

Vi ser till att du har värme och varmvatten
Värnamo Energi distribuerar värme i sex separata fjärrvärmenät, varav fyra fjärrvärmenät med tillhörande produktionsanläggningar är helt nybyggda.

Våra välskötta produktionsanläggningar och våra värmetekniker borgar för en hög leveranssäkerhet som innebär att vi så gott som alla timmar under ett år ser till att du har det varmt och skönt hemma och att du kan ta en härlig dusch varje morgon när du går upp.

Hjälp vid värmeavbrott
Vi gör vårt yttersta för att säkerställa värmeleveransen och har sällan längre oförutsedda värmeavbrott. Kortare planerade värmeavbrott kan ske på grund av underhållsarbete eller vid anslutning av nya fjärrvärmekunder. Planerade värmeavbrott aviseras alltid i god tid i förväg. Om ett oförutsett avbrott skulle ske hittar du alltid senaste driftinformationen här på vår hemsida.

Fjärrvärme felsökning
På sidan Fjärrvärme felsökning ger vi råd hur du ska agera vid ett plötsligt värmeavbrott för att utesluta att värmeavbrottet beror på fel i din egen bostad.

Har du upptäckt grönt varmvatten?
Grönt varmvatten? From november 2019 grön-färgar vi allt fjärrvärmevatten för att lokalisera läckor. Det gröna färgämnet är helt ofarligt och lämnar inga kvarstående fläckar på hår, hud eller omgivning. Om ditt varmvatten blivit grönt så ska du kontakta vår kundtjänst. Läs mer om på sidan Nu färgar vi fjärrvärmevattnet grönt.

Fjärrvärme Serviceavtal
Fjärrvärme är en bekväm uppvärmningsmetod, har du dessutom tecknat ett serviceavtal behöver du inte göra mer än att lyfta luren om det skulle uppstå problem. Se mer om fördelarna med Fjärrvärme serviceavtal.

Din fjärrvärmecentral (värmeväxlare)
När du anslutit din bostad till fjärrvärmenätet levereras fjärrvärme till din fjärrvärmecentral (värmeväxlare) som överför värmen till dina element och till ditt varmvattensystem. Värmeväxlaren reglerar automatiskt värmen till bostaden och till varmvattnet och sköter sig bra på egen hand. På sidan Din fjärrvärmecentral (värmeväxlare) hittar du mer praktiskt information om hur din fjärrvärmecentral (värmeväxlare) fungerar.

Energiförbrukning och energirådgivning
På Mina sidor finns diagram som visar hur mycket fjärrvärme du förbrukat föregående månad, du kan även se och jämföra hur mycket värme du använt tidigare månader och år. På sidan Energirådgivning får du tips och goda råd hur du kan påverka din energiförbrukning.

Frågor om fjärrvärmesupport?
Kontakta kundtjänst om du inte hittar svar på dina fjärrvärmefrågor. Vi hjälper dig gärna!