Bredband TV Företag

Bredband & TV för Företag – vi erbjuder företag, fastighetsägare till flerfamiljshus, Bostadsrättsföreningar, Ekonomiska föreningar, Operatörer och Dataföretag, ett stort utbud av fibernättjänster såsom Inplacering, Svartfiber och Ethernetkapacitet, LAN-LAN, Skåpplats, Ethernet, Internetkapacitet, Bredbandsabonnemang, Kabel-TV tjänster, TV via fiber, samt invändig byggnation av CAT6 nät (för distribution av bredband & TV-signal) i flerfamiljshus.

Som företagskund hos Värnamo Energi behöver du inte själv vara expert på IT. Vi har lång erfarenhet och kompetenta data- och nätverkstekniker som kan hjälpa ditt företag med säker leverans av bredband & TV. Kontakta våra företagssäljare 0370-69 41 00.

Vi finns nära dig!


Värnamo Energi har ett helt gäng kompetenta företagsrådgivare som gärna vill hjälpa ditt företag med fibernättjänster. Kontakta våra företagssäljare tel 0370-69 41 00 om du vill prata om bredband och TV för företag. Eller om du är intresserad av Ethernetkapacitet, Våglängd, Svartfiber eller Inplacering.


Visa fördelarna med att välja en lokal IT-partner >

Snabb service – Värnamo Energi finns på samma plats som din verksamhet finns. Närheten till dig och till alla andra av våra företagskunder är en garant för tillgänglighet och effektiv service.


Kompetenta & välgrundade råd – Vårt stadsnät är ett väletablerat och välfungerande fibernät med en kommunal, trygg ägare i bakgrunden. Värnamos fibernät är känt för sin lokalkännedom, höga kvalitet och goda service. Vi har lång erfarenhet av fibertjänster och bredbandsutbyggnad. Förutom att erbjuda förbindelser och tjänster i vårt egna lokalnät kan vi även, via vår delaktighet i Sydlänk erbjuda förbindelser över kommungränsen. Vi kopplar helt enkelt ihop stadsnäten i södra Sverige och kan därför hjälpa ditt företag att skapa länkar mellan en eller flera adresser i över 30 kommuner.


8 Stadsnät i samverkan. Tack vare vårt egna lokala fibernät samt accessen till våra övriga samarbetspartners finmaskiga fibernät till många platser – så kan vi erbjuda ditt företag kostnadseffektiva förbindelser som bygger nya affärsmöjligheter för dig och dina kunder. Vi hade gärna sett att även ditt företag ville ge oss förtroendet att bli er nya IT-partner och leverantör av fibernättjänster.


< dölj extra text

Kort om våra fibernättjänster


För näringsidkare erbjuder vi följande tjänster:

 • Bredbandsabonnemang
 • Kabel TV-abonnemang
 • Ethernetkapacitet
 • Svartfiber
 • Inplacering
 • Våglängd

Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00 för prisuppgift på fibertjänster 

Bredband Företagsabonnemang


Vi erbjuder bredbandsabonnemang för såväl små näringsidkare som stora företag. Ett bredbandsabonnemang hos oss ger dig som företagskund en trygg och förutsägbar internetförbindelse. Vi erbjuder hastigheter från 10 Mbit/s upp till 10 Gbit/s. Vi levererar såväl symmetriska som asymmetriska bandbredder via vårt fibernät.


Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00 för pris på abonnemang

Bredband & Kabel-TV i flerbostadshus


För flerbostadshusägare erbjuder vi vårt ”Värnamo Energi Hus koncept” som kortfattat innebär att du får ett toppmodernt kommunikationsnät i din fastighet. Dina hyresgäster får ett suveränt TV-utbud, blixtsnabbt bredband och billig telefoni.


Läs mer om fibertjänster i flerbostadshus >

 Dags för fiber i fastigheten? Uppgradera din hyreshusfastighet med ett modernt TV- och bredbandsnät och höj värdet på din fastighet. Att konvertera sin fastighet till ett ”Värnamo Energi Hus” innebär att dina hyresgäster får tillgång till vårt stora TV-utbud. Alla lägenheter förses med datauttag som ger access till snabbt bredband och bredbandstelefoni.

Vi ombesörjer installationen till offererat pris. Vi sköter informationen och supporten till dina hyresgäster. Låter detta som ett intressant erbjudande? Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00  för offert.


< dölj extra text

TV-abonnemang för visning i offentlig miljö


För företag erbjuder vi specialanpassade TV-abonnemang som ger rättigheter att visa TV i offentlig miljö. Bland annat levererar vi TV-signal till 47 TV-skärmar som finns uppsatta i Värnamos sportbar. Vi har även levererat TV-signal till storbildsskärmar vid event som tex Fotbolls VM i Åbroparken.


Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00 för pris på TV-tjänster

Inplacering


Inplacering ger dig möjlighet att placera aktiv utrustning i vårt stadsfibernät. Du får en strategisk inplacering i Värnamo som ger dig tillgång till vårt tillförlitliga och stabila fibernät, vilket i sin tur genererar hög kostnadseffektivitet i svartfiberprodukten. Som kund har du fysisk access till din skåpplats via egen kundunik portkod. Du har även möjlighet att få support av vår NOC med tekniskt kunnig och engagerad personal. Tjänsten är flexibel och går att utöka med olika tilläggstjänster.


Läs mer om info om inplacering >

Vår inplaceringstjänst omfattar:

 • Utrymme på anvisad plats i vår nod.
 • Energiförsörjning för av kund inplacerad telekommunikationsutrustning.
 • Tillträde dygnet runt årets alla dagar.
 • Kyla, med riktvärde på rumstemperatur 22 +– 5C°.
 • PDU (grenkontakt), typ uttag Schuko, PDU separat avsäkrad (för unit-plats delas PDUn av era kunder).
 • UPS med 4 timmar och uttag för mobilt reservelverk.
 • Vid längre strömavbrott kommer reservkraftverk att användas för att säkerställa el-leverans.
 • Inpassering via kortläsare.
 • Fysiskt skalskydd.
 • Rökdetektor med larm till NOC.
 • Fiberinfrastruktur.
 • Vår inplaceringsnod är ansluten med redundanta bervägar. Avlämning av förbindelser sker med patch till kunds utrustning alternativt i kund-ODF (LC/UPC) på de noder där det nns tillgängligt i rackskåp.
 • Noder med rackskåp är bestyckade med kund-ODF (1U).

Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00 för offert på inplacering.


< dölj extra text

Ethernetkapacitet


Värnamo Energis Ethernetkapacitet är en kraftfull transparent punkt-till-punkt tjänst på layer 2 som hjälper till att knyta ihop era punkter. Ethernetkapacitettjänsten överför er trafik helt transparent mellan två punkter. Därmed kan ni t.ex. överföra era VLAN eller QiQ VLAN mellan punkterna samt transparens för prioritering via P flagga Ethernetpaketet eller QoS parametrar i IP paketet. Kapaciteten är 1 Gbit/s vilket innebär att vi kan stå för ert hela kommunikationsbehov.


Visa mer info om ethernetkapacitet >

Teknisk Specifikation Ethernet

Bandbredd 10, 100 och 1 000 Mbit/s
Gränssnitt Koppar (100Base-TX, 1000Base-T)
och Fiber (100Base-LX/BX, 1000Base-LX/BX)
L2 protokoll, IEEE 802.3 (Ethernet),
Tillval IEEE 802.1Q (VLAN taggning)
Ramstorlek 1518-1560 Bytes
Mac-adresser 256
VLAN Transparens Ja

< dölj extra text

Vårt täckningsområde Ethernet


Vi verkar inom hela Värnamo kommun. Dessutom har vi möjlighet att koppla samman företags och operatörers kontor eller anläggningar från Landskrona i syd till Jönköping i norr via Sydlänk. Vi kan därmed erbjuder ditt företag ett stabilt regionnät med lokala accesser i följande kommuner; Alvesta, Bjuv, Båstad, Emmaboda, Gislaved, Gnosjö,Habo, Halmstad, Helsingborg, Höganäs, Jönköping, Karlshamn, Karlskrona, Klippan, Laholm, Landskrona, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Olofström, Nässjö, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Uppvidinge, Vaggeryd, Värnamo, Växjö, Åstorp, Älmhult, Ängelholm, Ödeshög.

Svartfiber


Om ditt företag överför stora mängder information och inte vill kompromissa på vare sig hastighet eller driftsäkerhet – då är Värnamo Energis svartfiber den perfekta lösningen. Med svartfiber får du en egen exklusiv fiberförbindelse med maximal hastighet. Har ditt företag interna nätverk som används av kontor på ett eller fler orter som också kräver höga bandbredder är svartfiber en mycket kostnadseffektiv lösning.


Visa mer info om svartfiber >

Med svartfiber finns möjlighet att välja fiberpar eller enskild fiber och det är ni själva som sköter kommunikationen över svartfibern genom att installera aktiv utrustning på överlämningspunkterna. Tjänsten är transparent och protokolloberoende vilket innebär att informationen ni skickar bevaras under hela transporten. Vi tillhandahåller dygnetruntjour via jourtelefon, samt tillgång till felavhjälpning enligt gällande serviceavtal. Vår svartfiber är en drift- och framtidssäker digital bredbandsinfrastruktur med obegränsad kapacitet.

Kontakta våra företagssäljare på tel 0370-69 41 00 för offert på svartfiber.


< dölj extra text

Avtalsvillkor Bredband TV Företag


Dina rättigheter och skyldigheter som kund är reglerade i lagar, allmänna branschavtalsvillkor och i enlighet med Värnamo Energis egna allmänna och särskilda avtalsvillkor för respektive verksamhetsområde och specifik tjänst / produkt.